5 tipp mobilház berendezéshez

2022-09-16

A mobilház berendezésének és dekorálásának ugyanolyan feltételei vannak, mint bármely hagyományos építésű lakásnak és háznak. Legyen szó nagyobb mértékű átalakításról vagy épp költséghatékony DIY megoldásokról, íme 5 szuper tipp, amellyel stílusossá és hangulatossá teheti otthonát!

 

1. Többfunkciós bútorok: előtérben a praktikusság

 

A mobilházban fontos szempont, hogy kevés energiabefektetéssel minden esetben át tudjuk alakítani életterünket, a pillanatnyi igényeinknek megfelelően. Például, ha rokonok, barátok látogatnak el néhány napra, az ággyá alakítható kanapé jó szolgálatot tehet. De, ha a gyermekünk szeretné meghívni az osztálytársait, akkor is tudnunk kell úgy alakítani a teret, hogy az számukra megfelelő legyen. Egy felhajtható íróasztal, vagy egy összecsukható - fotellé alakítható - ágy nagyobb játékteret tesz lehetővé. Egy tárolóként is működő használati tárgy nem csak okos megoldás, de hangulatos és otthonos hatást kelt.


Mivel a többfunkciós bútorok egyre divatosabbak, az otthounk összes helyiségében ki tudjuk velük használni a kisebb tereket, anélkül, hogy a zsúfoltság hatását keltenék. Ez azért hasznos, mert mindig épp úgy használhatjuk a teret, ahogy szeretnénk.

 

 5 tipp mobilház berendezéshez

 

2. Terasz mint 2. nappali

 

A mobilházak amúgy is természetközeli élményt nyújtanak, ezt érdemes fokozni egy közvetlenül a ház mellé épített terasszal. Az amerikai konyhából kilépve azonnal élvezhetjük a környezet szépségét, mintegy megnövelve ezzel a nappali területét. Ha pedig tetőt is helyezünk fölé, tavasztól egészen őszig bezárólag egy szinte 100%-osan kihasználható helyiséget adunk a házhoz. Ha az idő engedi, akár állandó jelleggel is ott tartózkodhatunk, pl. berendezhetünk egy kis dolgozósarkot magunknak.

Az általunk forgalmazott teraszrendszerek fából készülnek, mely hozzájárul a kellemesebb, élhetőbb otthon kialakításához.

 

 

3. Falidíszekkel fel!

 

Egy csupasz falra ránézni nem túl szórakoztató. Vigyünk életet mobilházunkba válogatott fali dekorációkkal, hiszen a retró stílusú falitányérok, dizájnos faliórák vagy falitükrök igazán látványosak. A tervezési lehetőségek sokszínűek, csupán a fanáziánk szabhat határt. Képekkel, poszterekkel még inkább személyessé, egyedivé tehetjük otthonunkat. A családi fotófal olyan személyre szabható megoldás, mely minden otthonban megállja a helyét, ami lehet romantikus, vicces és megható, vagy akár mindez egyszerre. Ne feledjük, a falidíszek adják meg a végső elemet házunk otthonosságához!

 

 5 tipp mobilház berendezéshez

 

4. Stílusteremtés textilekkel

 

Ki mondta, hogy egy mobilház ne lehetne stílusos? A különböző textilek egyszerű megoldást adnak arra, hogy kicsit feldobjuk az enteriőrt. Nagyon széles a választék már a különböző textúrák és mintázatok között, sőt még alapanyagok szerint is válogathatunk. Kellő adag fantáziával és némi kézügyességgel mi magunk is könnyedén megoldhatjuk.

Mindig vegyük figyelembe, hogy a tér összehangolt legyen, tehát ne várjunk néhány díszpárnától és egy új lámpaernyőtől nagy változást. Próbáljunk minden a szobában található dekorációs terméket összehangolni a többivel. Legyenek esetleg visszatérő motívumok, vagy azonos színárnyalatok, hogy egymáshoz jól illeszkedjenek és egységes képet mutassanak. 

Függönyválasztásnál elsőként azt kell szem előtt tartanunk, hogy a felhasznált szövetek mennyire fényáteresztőek. Nagy befolyása van a helyiség hangulatára, ezért mobilház esetén különösen ajánlatos vékony szövetből készült függönyöket használni, hogy a kis szobák is vilgáosak maradjanak. Ebből kifolyólag a dekoráció szerepét érdemes inkább a kanapék, díszpárnák, szőnyegek felé eltolni, mivel a kisebb méretű helyiségekben előnyösebbek a homogén falak.

 

5 tipp mobilház berendezéshez 

 

5. Okos tárolás

 

Egy mobilház esetén különösen fontos, hogy mindenhol legyenek kisebb-nagyobb beépített tárolóelemek, miközben ne legyen túlzsúfolva a ház. Új mobilházaink - melyek a legújabb trendek szerint lettek kialakítva - beépített gardróbszekrénnyel és plafonig érő tárolókkal rendelkeznek. Ez az ésszerű megoldás rengeteg helyet szabadít fel!

Mindazonáltal próbáljuk meg a helyiségeket nem túlzsúfolni. Nyitott polcok, polcrendszerek, ha szellősen helyezzük el őket vizuálisan tovább tudják tágítani a teret. 

 

 

Mobilházat manapság már nem csak nyaralóként használhatunk, lakóháznak is kiválóak. Az Európa nyugati részén élők már tapasztalatból tudják, ahogy felhasználási módjuk, úgy berendezésük szempontjából is sok lehetőség rejlik a mobilházakban.

 

 

 

Amennyiben érdeklődik a mobilházak iránt, és nem szeretne lemaradni a további tartalmainkról, kövessen minket a Facebookon vagy az Instagramon, esetleg iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra is!

 

Ha bármilyen kérdése van, hívjon bennünket telefonos elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk a info@mobil-homes.hu e-mail címre. Szeretettel várjuk ászári telephelyünkön, ahol élőben is megtekintheti az általunk értékesített mobilházakat.

 

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286