Vásárlás menete lépésről lépésre

Új hőszigetelt készház vásárlás menete

 

1. Egyeztetés a helyi önkormányzattal a ház elhelyezéséről, tájékozódni a helyi építési szabályzatról

A házak elhelyezését engedélyhez köthetik, így fontos megismerni a helyi előírásokat vásárlás előtt. Fontos, amennyiben 5% Áfával szeretné az épületet megvenni, abban az esetben lakóépületnek kell minősíteni és ugyanolyan jogszabályok vonatkoznak rá, mintha tégla vagy könnyűszerkezet házat szeretne a telkén elhelyezni. Amennyiben a telek besorolása olyan, hogy lakóépület elhelyezhető, abban az esetben tudja a jelen hatályban lévő jogszabályban rögzített kedvezményes Áfát igénybe venni.

Lehetőség van építésziroda partnerünkkel való konzultációra, még mielőtt a telket megvásárolná. A konzultáció során meg tudják beszélni, hogy az adott telekre az általunk forgalmazott épület milyen kritériumokkal helyezhető el.


2. Terepszemle időpont egyeztetése

Minden egyes rendelés leadás előtt terepszemlét kell tartanunk. Sok esetben nehezen megközelíthető a telek, legtöbb esetben háznak a bejuttatása nehezen megoldható. Sofőrünk minden esetben kimegy felmérni a helyszínt, megállapítja milyen tereprendezési munkálatokra van szükség, valamint javaslatot tesz a bejuttatható ház méretére. Legtöbb esetben a terepszemle hétvégén valósul meg, melynek ára 40-50.000 Ft, távolságtól függően.


3. Ajánlat kérés / megrendelés összeállítása a telephelyünkön (időpont egyeztetést követően)


Konkrét ajánlatot és megrendelés összeállítás telephelyünkön lehetséges. Itt rendelkezünk anyag mintákkal, valamint a kiállított házainkon számos dolgot be tudunk mutatni a választható kiegészítők közül, mely a döntést megkönnyítheti. Lehet kizárólag beépített konyhával és/vagy fürdőszobával is rendleni a házakat.

4. Szerződés kötés – 30% előleg kifizetés


A megrendelés véglegesítése a szerződéskötéssel valamint a 30% előleg megfizetésével történik. A ház kb. 4-6 hónapon belül kerül leszállításra. Ezalatt az idő alatt lehetőség van a közművek előkészítésére, betonalap elkészítésére.


5. Tereprendezés – előkészületek - telepítés


A házakhoz javasoljuk a teli lemez alap készítését 25 cm vastagon bevasalva a ház külméretével egyezően. Fontos, hogy a készülő alap a talaj síkjából ne emelkedjen ki. A ház ezen kerül elhelyezésre alátámasztólábakkal. A ház kb. 40-50 cm-re elemelkedik a talajszinttől, ezt a lábazati részt érdemes körbe burkolni, lábazati hőszigeteléssel ellátni a későbbiekben ügyelve a ház szellőzésére.


A házakhoz meg tudjuk adni előre pontosan hol lesz a víz/csatorna és villany bekötési pont, így a készülő alapot már érdemes úgy elkészíteni, hogy a közművek is ott vannak. A vízbekötés fél colos csővel történik, míg a ház áramigénye minimum 1 x 32 Amper vagy 3x16, 3x20 Amper. A szennyvíz/csatorna a szabvány szerinti 110-es műanyag idomokkal ráköthető. A házak telepítését zsalukövekre/vagy alátámasztó lábakra a szállítást végző munkatársaink elvégzik, azonban a víz, csatorna és villanybekötést utána szakemberrel kell majd megoldani.

Fontos, hogy a vízbekötést le kell a háznál szigetelni a talaj és a ház közötti szakaszon. A vízvezetékre javaslunk elektromos fűtőszálat elhelyezni, majd azt még csőhéj szigeteléssel körbevenni. (Ez telepítést követően azonnal elvégezhető)

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286