GYIK

1. Engedélyköteles-e a készház/mobilház telepítése?


Igen, engedélyköteles! Minden esetben a helyi önkormányzattal egyeztetve, a helyi építési szabályzatban foglaltaknak megfelelően kell a mobilház elhelyezését, megjelenését megtervezni.

Az engedélyek megszerzése mindig a vevő feladata!

Az engedélyeztetéshez érdemes építész tervezővel egyeztetni. Az újonnan készült mobilházak minden paramétere megfelelhet ahhoz, hogy lakóingatlan minősítést kaphasson. Minősített alapanyagokból készült, rendszerengedéllyel rendelkező épületek.

 

2. Új ház vásárlása esetén van lehetőség kedvezményes 5%-os ÁFA-val vásárolni?


Igen, amennyiben, mint új építésű lakóingatlant kívánja megvásárolni, megterveztetni, abban az esetben cégünkkel lehetőség van generálkivitelezői szerződést kötni, és annak keretében kihasználni a kedvezményes ÁFA mértékét. A kedvezményes ÁFA kizárólag lakóingatlannak minősített házak esetén érvényesíthető.

 

3. Mennyi a gyártási idő a megrendeléstől számítva?


Megrendeléstől számítva 4-6 hónap.

 

4. Milyen módosításokra van lehetőség megrendelés során?


A megrendeléskor lehetőség van a felhasznált anyagok széles választékából, egyedi igényekre szabni a házat, az alap elrendezés azonban nem vagy csak minimális mértékben módosítható. A nyílászárók elhelyezkedése és azok mérete, száma megválasztható. A házak gyárilag 15 fokos tetőhajlásszöggel készülnek, azonban, ha a településkép megköveteli, módosítható helyszíni szereléssel 35 vagy akár 45 fokos tetőhajlásszögre is. Külső homlokzat anyaga ugyancsak választható vakolt felülettel, extra hőszigetelő rendszerrel. A házak kétféle kivitelben, bútorozott vagy bútorozatlan változatban rendelhetők, azonban van lehetőség kizárólag a beépített konyhát vagy/és a beépített fürdőszobát választani a teljesen bútorozott verzió helyett.

 

5. Kijönnek a felmérni a helyszínt megrendelés előtt?


Minden esetben! Megrendelést kizárólag a helyszíni felmérést követően van módunk elfogadni. Terepszemle időpontot cégünkkel szükséges egyeztetni, melynek ára 40-50.000 Ft, távolságtól függően.

 

6. Mennyi a garanciális idő?


A házakra a gyártó 2 év teljeskörű garanciát biztosít.

 

7. Szükséges alapot készíteni a készházakhoz?


Igen, javasoljuk a ház alapterületével megegyező méretű teljes beton lemezalap bevasalt elkészítését, 15-20 cm vastagságban, úgy hogy az a talaj síkjából ne emelkedjen ki.

 

8. Daruzható a készház?


Igen, szükség esetén, emelőkerettel és távtartóval daruzható.

 

9. Lábazati részt szükséges leszigetelni?


Igen, javasoljuk, hogy a lábazati részt (kb 50-60 cm a betonlemez síkjától) körbevenni, leszigetelni. Cégünk vállalja a lábazati hőszigetelés elkészítését a ház telepítését követően.

 

10. Szükséges terveztetni, önkormányzattal egyeztetni?


Igen, mivel a készházak elhelyezése engedélyhez kötött.

 

11. Kaphat használatbavételi engedélyt az épület?


Igen, amennyiben lakóingatlannak minősítik, abban az esetben minden műszaki tartalma megfelel a használatba vételi engedély kiadásához.

 

12. Hitelre megvásárolható?


Jelenleg még nincs elérhető lakáscélú hitelkonstrukció a készházak vásárlására, azonban több pénzintézet is nyitottan áll a piacon a készházak finanszírozásához, így elképzelhető, hogy a közeli jövőben már elérhetővé válik vevőink számára.

 

13. Energetikai tanúsítvány szükséges a házakhoz?

 

Az 50 m 2 (nettó hasznos alapterület) alatti, különálló épületekre vonatkozó energetikai jogszabály nem írja elő ennek meglétét. Viszont az új készházaink „BB” energetikai besorolást is elérhetik.

 

14. Télen valóban lakható?


Igen, az épület teljesen hőszigetelt, így télen is komfortos hőmérsékletet biztosít lakói számára.

 

15. Hogyan történik a ház leszállítása, telepítése?

 

A készházakat éjszaka, speciális járműszerelvénnyel, szakkísérettel szállítjuk a megadott helyszínre. A házak helyére történő mozgatásához traktort biztosítunk. Telepítéskor a házat a már korábban elkészült betonalapra húzzuk, majd azon a megfelelő pontokon alátámasztjuk (jellemzően 8 ponton).

 

16. Mint vevőnek milyen előkészületekről kell gondoskodnom?

 

A terepszemle során sofőrünk javaslatot tesz az elvégzendő tereprendezési munkálatokra, melyet a vevő a ház leszállításáig köteles elvégezni/elvégeztetni. A betonalap elkészítéséhez a szükséges terveket biztosítjuk. A telek közművesítése és a közművek rendelkezésre állása a ház helyén ugyancsak a vevő feladata. A közművekre a rákötést sofőrjeink nem végzik el, ahhoz minden esetben szakemberre (villany és vízszerelő) van szükség, melyről ugyancsak a vevő gondoskodik. Igény esetén a víz és csatornabekötésben cégünk is tud segítséget nyújtani.

 

17. Rendelkezik NMÉ-vel?

 

Igen, a készházak esetében van lehetőség olyan rétegrenddel rendelni azokat, melyeket az ÉMI Nonprofit Kft. Bevizsgált és NMÉ-vel rendelkeznek.

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286