Mobilház vásárlás - minden, amit tudni kell

2022-03-04

Lakást vagy házat vásárolna? Vegye fontolóra a mobilház lehetőségét is! Ebben a cikkünkben minden hasznos információt összeszedtünk azon érdeklődők számára, akik mobilház vásárláson törik a fejüket.


A mobilház a világ szinte minden országában elterjedt, kedvelt építmény. Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

Mobilház vásárlás - minden, amit tudni kell

 

Cégünk kezdetben kizárólag csak használt mobilházak értékesítésével, szállításával, telepítésével foglalkozott, de ahogy az igények és a gazdasági körülmények is változtak, úgy bővítettük az értékesítési palettánkat. 2016-tól cégünk elindította az új mobilházak értékesítését, melyek már ÉMI verzióban is megvásárolhatók. Ezt a megoldást azoknak javasoljuk, akik lakóingatlannak szeretnék az épületet elhelyezni. Ebben az esetben a ház falai kívül-belül, valamint a födém is tűzgátló OSB lappal van ellátva. Az aljzatok, a kapcsolók is tűzvédelmi extra szigetelést kapnak. A nappali megemelt belmagasságban készül, mely így meghaladja a 2,50 métert. Továbbá ezekben a mobilházakban a belső válaszfalakban 5 cm vastag kőzetgyapot szigetelés található.


Ezek a házak mind a négy évszakban használhatóak - nyaralónak vagy akár állandó lakhatási célra is alkalmasak. Mivel a ház teljesen hőszigetelt, így télen is komfortos hőmérsékletet biztosít lakói számára. A belső kialakítást egyedi igények és elképzelések alapján is elkészítjük, azonban az alap elrendezés nem vagy csak minimális mértékben módosítható.


A házak kétféle kivitelben, bútorozott vagy bútorozatlan változatban rendelhetők, azonban van lehetőség kizárólag a beépített konyhát vagy/és a beépített fürdőszobát választani a teljesen bútorozott verzió helyett.

 

Mobilházak hasznosításának széles a palettája: lehet lakás, nyaraló, iroda, büfé, vagy vendéglátó helyiségként befektetési célnak is kiváló választás.

 

 

Mobilház vásárlás előtti teendők


Ha mobilház vásárlás mellett döntünk, jó ha tisztában vagyunk a telepítést megelőző teendőinkkel!


Melyek ezek?

  • Megrendelést kizárólag a helyszíni felmérést követően tudunk elfogadni. Terepszemle időpontot cégünkkel tud egyeztetni, a kapcsolat oldalon található telefonos elérhetőségünkön keresztül.

  • A terepszemle során javaslatot teszünk az elvégzendő tereprendezési munkálatokra, melyet a vevő a ház leszállításáig köteles elvégezni/elvégeztetni. A betonalap elkészítéséhez a szükséges terveket biztosítjuk. A telek közművesítése és a közművek rendelkezésre állása a ház helyén ugyancsak a vevő feladata. A közművekre való rákötést minden esetben szakember (villany és vízszerelő) végzi el, melyről ugyancsak a vevő gondoskodik. Igény esetén a víz és csatornabekötésben cégünk is tud segítséget nyújtani.

  • Mivel a mobilházak engedélykötelesek, azok elhelyezését és megjelenését a helyi önkormányzattal egyeztetve, a helyi építési szabályzatban foglaltaknak megfelelően kell megtervezni. Ehhez érdemes építész tervezővel egyeztetni.

  • A mobilház a megrendeléstől számítva 4-6 hónapon belül készül el.

 

2c76882b-8704-4662-8194-13d69b18a06e-5f61be63dc0d3.jpeg

 

A mobilház telepítésének folyamata


A házak teljesen készen érkeznek, a helyszínen semmilyen építési utómunkálatot nem végzünk, kivéve a többmodulos házak esetében a modulok összeillesztését.

Új, hőszigetelt készházaink esetében a ház külméretével egyező, teli lemezalapot javaslunk készíteni, - 15-20 cm-es vastagságban - mivel azok súlya mérettől függően, akár 15 tonna is lehet. A házak telepítési magassága az alaptól kb. 40-50 cm. Fontos, hogy a készülő alap ne emelkedjen ki a talaj síkjából, hogy a házat a telepítést végző kollégáink rá tudják gurítani.


A mobilházakat éjszaka, speciális járműszerelvénnyel, szakkísérettel szállítjuk a megadott helyszínre. A házak helyére történő mozgatásához traktort biztosítunk. Miután a kívánt helyszínre telepítettük a mobilházat, a beállítás során a ház méretétől függően, 6-8 ponton kell alátámasztani, majd vízszintbe helyezni. Ezután történhet a közműre csatlakoztatás. Az alátámasztásokat beton lapokkal, illetve zsaluzó kővel vagy tartó bakokkal is meg lehet oldani.

 

Telepítést követően a kerekek eltávolíthatók, vagy tehermentesítve a házon is hagyhatók. Javasoljuk a lábazati részt körbevenni, leszigetelni. Cégünk vállalja ennek elkészítését a ház telepítését követően.

 

A mobilházak telepítése, közművekre való csatlakoztatása engedélyköteles! Célszerű a vásárlás előtt tájékozódni a helyileg illetékes építésügyi hatóságnál. Cégünk az eljárás során építésügyi hatósági szakemberünkkel szakmai segítséget tud nyújtani mobilházak telepítésében.

 

 

Kedvezmények, hitelfelvétel 


Bár egyelőre hitel még nem vehető fel mobilház vásárlásra, azonban mint új építésű lakóingatlanra, igénybe lehet venni a kedvezményes, 5%-os ÁFA mértékét. A kedvezményes ÁFA kizárólag lakóingatlannak minősített házak esetén érvényesíthető.

 

 

 

Amennyiben érdeklődik a mobilházak iránt, és nem szeretne lemaradni a további tartalmainkról, kövessen minket a Facebookon vagy az Instagramon, esetleg iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra is!

 

Ha bármilyen kérdése van, hívjon bennünket telefonos elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk a info@mobil-homes.hu e-mail címre. Szeretettel várjuk ászári telephelyünkön, ahol élőben is megtekintheti az általunk értékesített mobilházakat.

 

 

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286