Új mobilház árak - így kalkuláljon!

2022-02-26

A mobilházak egyre népszerűbbek nyaraló, vagy állandó lakhatás tekintetében. A lehetőségek növekedését teremtik meg a megfizethetőség és gyorsaság szempontjából, amik manapság nagyon fontos értéket képviselnek. Magyarországon is lehetőség van Új mobilházak vásárlására. Az alábbi cikkünkben olyan információkat osztunk meg az olvasóval, amely abban segít, hogy a legjobb döntést hozza meg mobilház vásárlás előtt. Önnek is lehet minőségi, szép otthona, a hagyományosan épített házak költségeinek töredékéért!


Új mobilház árak - így kalkuláljon!


Az első és legfontosabb szempont, hogy a mobilházat milyen célból vásárolja? Ugyanis mások az igények, ha otthont keres, és mások, ha nyaralót keres, vagy esetleg befektetésre keres mobilházat.

 

A folyamatosan dráguló alapanyag árak és emelkedő munkadíjak miatt, egyre többen keresnek mobilházat állandó lakhatásra. Ha ön is ilyen célból keres házat, akkor fontos, hogy odafigyeljen néhány részletre. Az egyik természetesen a méret és az elrendezés: a mobilházak mérete megfelel egy lakás méretének, hiszen a mobilház nem a minimál életmódra fókuszál, hanem ugyanazt a komfortot hozza, mint egy épített otthon. Ilyen szempontból a 3-4 méteres szélesség az egyedüli sajátosság, amelyhez alkalmazkodni kell. Ezért érdemes lehet egy térben, legalábbis egymástól minimálisan elhatárolva berendezni a konyhát, ebédlőt és a nappalit, tehát a közösségi élettereket. Cégünk 57 nm-es alapterületig árul új mobilházakat, melyek akár 3 szobásak is lehetnek, valamint 6-7 főnek biztosítanak kényelmes alvóhelyet. Tehát érdemes végiggondolni, hogy hányan fognak életvitelszerűen benne lakni? Milyen további igényekre lehet szükség? Például, ha valaki otthonról dolgozik, érdemes +1 szobával számolnolnia, hogy komfortos teret tudjon magának kialakítani a munkája elvégézéshez. Ha idő közben merülne fel hasonló igény, akkor sem kell aggódnia, hiszen a szolgáltatásaink között szerepel a mobilházak testreszabása is. 

Életvitelszerű használatra tökéletes megoldást kínálnak a téliesített mobilházak! Fontos, hogy hőszigeteltek legyenek a nyílászárók, és hogy legyen bennük fűtési lehetőség is. Új mobilházainkban elektromos fűtés van termosztáttal minden szobában, a fürdőszobákban elektromos radiátor került elhelyezésre. Kényelmes és tágas nappali, nagy U-alakú konyha tartozik hozzájuk. A széles ablakok sok fényt engednek be, és javítják a komfortérzetet. Egy gyönyörű terasszal csodálatos otthona lesz!


Több mobilház vásárlásnál arra is van lehetőség, hogy összenyissuk őket, ezzel a megoldással egy nagyon kényelmes otthont lehet kialakítani. Ha például egy 3 és egy 2 szobás mobilházat összenyitunk, akkor hatalmas alapterületet kapunk. Az elrendezés már nagyrészt fantázia kérdése, hiszen sokkal könnyebb ezeket a falakat mozgatni, mint egy téglaházban falat bontani. 

 

A mobilházak kifejezetten alkalmasak nyaralónak is, ebben ez esetben téliesítésre sincs szükség. A nyaralónak vásárolt mobilházakat természetesen teljesen máshogyan rendezzük be, és inkább a férőhelyek száma számít, mint az elrendezés. Ebben az esetben fontos, hogy legyen klíma a mobilházban, hiszen a nyaralást sokkal kellemesebbé teszi. 

 

Az otthon elrendezését praktikus minden esetben az életmódhoz kötni! 


Mennyibe kerül egy új mobilház?

 

Az ár tekintetében számít az alapterület nagysága és a szobák száma, azonban a mobilházak esetében közel sem akkora a különbség, mint egy téglaépítésű háznál vagy lakásnál, ahol manapság akár 1-1,5 millió Ft/nm árat is elkérhetnek, elhelyezkedéstől és állapottól függően. Egy mobilház azonban nem közelíti meg ezeket négyzetméter árakat, ezért pl. egy szobányi különbség nem olyan számottevő, hogy ne lehessen vele kalkulálni.


A méret mellett az elrendezés is számít, amely természetesen személyreszabható. A mobilházak összenyitása, a belső falak mozgatása, új elrendezés kialakítása, összességében maga a ház testreszabása is szolgáltatásaink közé tartozik.

Egy új mobilház ára várhatóan magasabb, mint egy használt darabé. Egy 48 nm-es, 4-6 alvóhellyel rendelkező mobilház ára 17-20 millió Ft között mozog. Ez az ár függ az ÉMI engedélyeztetéstől, valamint a mobilház verziójától, amelyet alább részletezünk. Ahogyan a képeken is látszik, ezek a stílusos és divatos mobilházak a legmodernebb divatirányzatnak megfelelően készülnek. Belső tereik tágasak, letisztult formák jellemzik a bútorokat. A konyhát egy nagy, tágas konyhasziget választja el a modern stílusú nappalitól. Itt nem jellemzőek a mennyezet magasságába beépített szekrények, ezért sokkal tágasabbnak érezhetjük a teret. Minőségi burkolatok, prémium eszközök, beépített gépek és szekrények jellemzik ezeket a mobilházakat. 

domek-mobilny-pomorze-139.jpg

Például a Verona mobilház, a maga modern és természetes megjelenésével, - mely részben fa burkolattal rendelkező, valamint fával borított mennyezetű ház - 19 millió Ft-ba kerül. Ez a 48 négyzetméternyi gyönyörűen kialakított otthon, tartalmaz mosogatót, beépített hűtőszekrényt, valamint elektromos tűzhelyet is. Emellett mosogatógép, elektromos főzőlap is helyet kapott a konyhában. Klíma, duplaüveges nyílászáró jellemzi ezt a szigetelt, téliesített mobilházat. A teljes mértékben fa borítással készült Malta mobilház, mely 57 nm-en keresztül kápráztat el bennünket, 22 millió Ft-ba kerül.

malta-mobilhaz-159953.jpg

A hőszigetelt mobilházak két típusban, BASIC illetve KOMFORT verzióban választhatók.


Rendeléskor a belső színek megválasztásra lehetőség van, mely az árakat nem befolyásolja.


BASIC verzió


A BASIC verzió esetében a készház bútorozásra kész állapotban van, vagyis üres, de tartalmazza a külső és belső borításokat, gépészeti kiállásokat, konnektorokat, kapcsolókat, villany pontokat és az elektromos fűtőtesteket.

  • 1-3 hálószoba, a ház méretétől függően;
  • Nappali, hellyel a konyha számára
  • Helyiség fürdőszobának
  • 3,5 cm vastag purhabos szigetelés a falakban és 13 cm pedig a padlózatban és mennyezetben
  • Fém tetőcserép
  • PVC külső burkolat
  • PVC vagy MDF burkolat a belső falakon, illetve a mennyezeten
  • 5 kamrás fehér ablakok és bejárati ajtók
  • Laminált padlózat és PVC szegélyezés
  • Elektromos csatlakozás – fali konnektorok és kapcsolók, antenna csatlakozó, biztosíték tábla, külső kettős csatlakozóaljzat, csatlakozó aljzat a ház alatt opcionális fűtés számára
  • Elektromos fűtés termosztáttal minden szobában, fürdőszobai elektromos radiátor
  • Konyhai és fürdőszobai vízvezeték, valamint mosógép kiállás
  • Mechanikus fürdőszobai szellőztetés és vízvezeték szellőző
  • Mennyezeti világítás (LED spotok minden szobában) 2 villany pont a ház külsején
  • Fém ereszcsatorna

 

KOMFORT verzió


A Komfort verzióban a ház az alábbi bútorokkal van felszerelve:

  • Nappali (kanapé vagy sarok kanapé (ággyá nyitható), dohányzó asztal, függő fali szekrények, hely a TV számára)
  • Konyha (alsó és felső szekrények, munkapult, gránit mosogató, hűtő, 2 főzőlapos elektromos tűzhely, szagelszívó)
  • Fürdőszoba (80 cm-es zuhanykabin, mosdókagyló és szekrény, fürdőszobai tükrös szekrény, WC, 55 L-es bojler)
  • Hálószobák (ágyak, gardrób szekrény, éjjeli szekrény és függő fali szekrények)

 

A fentiekből is látszik, hogy a mobilházak komolyabb színvonalat képviselnek, mint az egyszerű lakókocsik, ezzel együtt sokkal kedvezőbb az áruk, mint egy nyaralónak, vagy egy könnyűszerkezetes háznak. Ezek az egyedülálló előnyök pedig alkalmassá teszik arra, hogy akár otthonként, akár befektetésként gondoljon rá.


Abban az esetben sem érdemes teljes mértékben elvetnie az új mobilház vásárlását, ha eredetileg használtban gondolkozott. Ugyanis, ha az az elképzelése, hogy prémium minőségű, beépített bútorokkal rendezi be a mobilházat, akkor a két ház árának a különbsége már jóval keveseb lesz. Nem beszélve az új mobilház anyagainak minőségéről és élettartamáról. Tehát érdemes véigszámolni és alaposan átgondolni, hogy hoszabb távon mi éri meg jobban az ön számára.

 

Extra felszereltség


Mobilházaink minden igényt kielégítően extra elemekkel, gépesítettséggel, belső falak extra szigetelésével, és még további komfortot szolgáló kiegészítővel is kérhetők. Ilyen minden beépített konyhai gép: a sütő, a mikrohullámú sütő, az elektromos vagy gázra köthető főzőlap, és a beépített hűtő a konyhában. Extrának tekinthető a mosogatógép, de például  a konyhasziget is. A hűtő fűtő klímát is ide sorolhatjuk. Manapság már teljesen jól felszerelhetünk egy mobilházat, mely által igazi, komfortos modern otthonná válik az egész család számára.

 

Összességében elmondható, hogy a mobilházak kialakításuknak, és óriási teraszablakaiknak köszönhetően sokkal természetközelibb élményt nyújtanak, mint egy téglaház, vagy egy nyaraló. Emellett mégis tudják ugyanazt a komfortot, és hőszigetelést is biztosítani.

 

 

Amennyiben érdeklődik a mobilházak iránt, és nem szeretne lemaradni a további tartalmainkról, kövessen minket a Facebookon vagy az Instagramon, esetleg iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra is!

 

Ha bármilyen kérdése van, hívjon bennünket telefonos elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk a info@mobil-homes.hu e-mail címre. Szeretettel várjuk ászári telephelyünkön, ahol élőben is megtekintheti az általunk értékesített mobilházakat.

 

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286