A mobilház vásárlás előnyei

2022-03-18

Egy mobilház számos előnnyel rendelkezik a szokványos, téglaépítésű otthonnal szemben. A lakást keresők is gyakran meglepődnek, amikor látják, hogy ez a fajta ingatlan milyen nagyszerű lehet számukra. Íme néhány előny, amelyet érdemes figyelembe venni a vásárlás során.


Megfizethető új otthon


Szép, új otthonunk lehet a hagyományos építésű ingatlan árának töredékéért, de ez még nem minden. Ezek a készházak energiatakarékosak, így olcsóbb a fenntartásuk is, gondolunk ezalatt a fűtésre, hűtésre.


Új mobilházaink a legmodernebb beépített bútorokkal, minőségű burkolatokkal és igényes, modern műszaki eszközökkel vannak felszerelve. Ha egy kicsit is utána számolunk, könnyen rájöhetünk, hogy még a drágább új mobilházak is jó ár-érték arányban érhetőek el egy téglaépítésű ingatlan árához képest.

A mobilház vásárlás előnyei 

Természetközeli&környezetbarát


A mobilházak kialakításuk és óriási teraszablakaik által sokkal közelebb hozzák számunkra természetet, mint egy családi ház vagy nyaraló. Emellett mégis tudják ugyanazt a komfortot biztosítani, hiszen nem egy lakókocsiról van szó, hanem igényes, beépített bútorokkal, és kényelmes fürdőszobával rendelkező otthonról. Éppen ezért sok esetben kerülnek a mobilházak természetközeli, szép kilátással rendelkező telekre. 

 

A környezetre gyakorolt ​​negatív hatás egyértelműen alacsonyabb a készházak esetén, hiszen a gyártási folyamat nagyon hatékony. Mivel eleve kevesebb építőanyagra van szükség a folyamathoz, a hulladék mennyisége is sokkal kevesebb. Míg a hagyományos módszerrel épült házaknál túl költséges lenne az építőknek a selejtet egy másik munkaterületre szállítani, hogy a megmenthető alapanyagokat felhasználhassák. Az is egy fontos szempont, ezek a készházak egyben kerülnek kiszállításra, tehát a telepítés során sem keletkezik felesleges anyag. 

 

Mobil


A mobilház a nevéből adódóan mobilis, vagyis mozgatható. A mobilházat egy az egyben el lehet szállítani, ami egy épített otthonról egyáltalán nem mondható el. Ezek az otthonok kifejezetten kamionos szállításra lettek tervezve, tehát ha költözni szeretnénk, akkor egy kamionra lesz szükségünk. Ennek a fajta költözésnek megvan az az előnye, hogy ugyanabban, a már megszokott otthonban maradhatunk, mégis új helyen élhetünk. Amit boztosan elmondhatunk

 

Testreszabható


A ház alap elrendezése nem vagy csak minimális mértékben módosítható, azonban megrendeléskor lehetőség van az anyagok széles választékából, egyedi igényekre szabni a házat. A nyílászárók elhelyezkedése és azok mérete, száma szintén megválasztható. A házak gyárilag 15 fokos tetőhajlásszöggel készülnek, azonban, ha a településkép megköveteli, módosítható helyszíni szereléssel 35 vagy akár 45 fokos tetőhajlásszögre is. A külső homlokzat anyaga ugyancsak választható vakolt felülettel, extra hőszigetelő rendszerrel. A házak kétféle kivitelben, bútorozott vagy bútorozatlan változatban rendelhetők, azonban van lehetőség kizárólag a beépített konyhát vagy/és a beépített fürdőszobát választani a teljesen bútorozott verzió helyett.

 
A mobilház vásárlás előnyei

Bővíthető


Házaink esetében lehetőség van azok összeépítésére, ez azonban kizárólag azonos mérettel rendelkező ház típusoknál megoldható, például két 35 m2-es ház összeépítésével már egy 70 m2-es alapterületű ház érhető el. Természetesen a házak összenyitását meg kell tervezni, és maga a folyamat is igénybe vesz némi időt, de a ház telepítése általában egy nap alatt megvalósul. Ami összességében ugyancsak a mobilházak előnyére válik, az az, hogy mindez sokkal olcsóbban és gyorsabban megvalósítható, mint egy meglévő ház átalakítása.

 

Gyorsan telepíthető 


Ahogyan azt már korábban is említettük, a mobilházak telepítése általában egy napot vesz igénybe. Egy új otthon felépítése hónapokig, sőt évekig is eltarthat, nem beszélve a folyamatosan emelkedő alapanyagárakról és a fokozódó munkaerő hiányának problémájáról.


A telepítés előtt minden esetben sáv alap készítését javasoljuk. Fontos, hogy a készülő alap ne emelkedjen ki a talaj síkjából, hogy a házat a telepítést végző kollégáink rá tudják gurítani. Érdemes alaposan átgondolni a ház elhelyezkedését, a tájolását. Ha nem is egyszerre valósítunk meg mindent a telken, tervezzük a teraszt, a kocsibeálló helyét stb.


A mobilház közművekre való csatlakoztatása engedélyköteles, melyről célszerű a vásárlás előtt tájékozódni a helyileg illetékes építésügyi hatóságnál. 

 

Költséghatékony fenntartás


A 4 évszakos, teljesen hőszigetelt készházak fenntartási költségei nagyon alacsonyak. Igen, még a téli időszakban sem kell vagyonokat kifizetnünk a számlákra! A mobilházak fűtéséről többek között ebben a bejegyzésünkben olvashat.


A fűtést elektromos klímával érdemes megoldani, mert a hűtő-fűtő klímák működési elvüknek köszönhetően kevés áramot fogyasztanak. 

 

 

 

Amennyiben érdeklődik a mobilházak iránt, és nem szeretne lemaradni a további tartalmainkról, kövessen minket a Facebookon vagy az Instagramon, esetleg iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra is!

 

Ha bármilyen kérdése van, hívjon bennünket telefonos elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk a info@mobil-homes.hu e-mail címre. Szeretettel várjuk ászári telephelyünkön, ahol élőben is megtekintheti az általunk értékesített mobilházakat.

 

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286