Mobilház lehet a jövő?

2022-06-24

Manapság egyre többet hallunk a mobilházakról, de a készház és könnyűszerkezetes házak kifejezéssel is gyakran találkozunk. Bár ezek a fogalmak nem teljesen fedik egymást, mégis sokan használják rá a készház jelzőt, hiszen a lakónak nincs más dolga, mint átvenni a kulcsot, és beköltözni. Ez mind nagyon jól hangzik, de mégis miért éri meg mobilházban lakni?


A mobilház kerekeken érkezik a kívánt helyre, teljes egészében felszerelve, berendezve.

 

 

Gyönyörű mobilházak Amerikában

 

A kulcsrakész mobilházak eredetileg Amerikából származnak, ahol az emberek teljesen másként vélekednek az otthon fogalmáról, mint az európai családok nagy része. Ott állandóan jönnek-mennek, munkát váltanak, költözködnek. Nem ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen egy fix ház, ahova mindig hazatérhetnek, sokkal fontosabb, hogy a lakásuk mobil legyen.

 

Ugyanakkor persze ők sem akarnak állandóan kipakolni, bepakolni, aztán hozzászokni a vadonatúj környezethez. Mi más lehetne a megoldás, mint egy mobilház, amit akárhova magukkal tudnak vinni? A gyönyörű mobilházak igazi divatot teremtettek a nyugati világban, ahol a mobilitás jegyében szebbnél szebb otthonok születnek.

 

A mobilház belseje sok esetben olyan, akárcsak egy valóra vált álom, minden luxussal felszerelt.

 

Mobilház lehet a jövő? 

Ha valaki nem tudná, hogy a képen egy kerekeken gurítható mobilház van, akkor valószínűleg egy sima családi háznak vélné.

 

Egy fullosan felszerelt otthon, ami belül is, kívül is csúcsszuper, ráadásul még gurítható is, ez mind-mind nagyon szép és jó, de mennyibe kerül egy új mobilház? Egy 48 nm-es új készház már 18m Ft-tól, egy 57nm-es 19m Ft-tól vásárolható meg. Ami valljuk be, töredéke egy hagyományos lakás árának.


A mobilházak maximálisan megfelelnek a mai kor követelményeinek. Innovatívak, modernek és energia hatékonyak. Igazi 21. századi otthonok, amik a “modern ember” igényeire vannak szabva. A mobilházak intelligens műszaki háttérrel vannak felszerelve, a használatuk egyszerű, kényelmes és környezetbarát.
 
 

Nyaralás luxuskempingben


Néhány éve lett népszerű trend a „glamping”. A kifejezés az angol „glamour” és „camping” szó összeolvadásából keletkezett, ami annyit tesz: luxuskemping. A természetközeli pihenés már köszönőviszonyban sincs a régi, fapados kempingezéssel, így a kényelmi faktor beiktatásával újra keresett pihenési formává vált szerte a világon.


A Covid berobbanása óta újból hódít a turisták körében a kempingezés. Ám nem csak a hagyományos értelemben vett kempingezést fedezték fel ismét, hanem továbbgondolva azt, létrejött a luxus szintre emelt glamping. A világ minden táján egyre elterjedtebbek a glamping stílusában megépített szálláshelyek, melyeknek sok előnye van a hagyományos szállodákkal szemben. Egyrészt ez a sátor nyújtotta szabadságot, egy ötcsillagos szálloda kényelmét ötvöző megoldás. Másrészt nem károsítja a környezetet, és nem kell komolyabb átalakításokat sem végeznünk a természetben, ahhoz hogy az építményt felállítsuk. Akár természetvédelmi területeken is létrehozhatók mobilházakból álló kempingek, minden kényelmi szempontot kielégítve a látogatók számára.

A glamping esetében a luxus mellett megmarad a szabadságérzés, a természettel való folyamatos kapcsolat, hiszen a mobilház ajtaján kilépve azonnal elénk tárul a zöldellő erdő, a tenger kéksége, vagy monumentális hegyek látványa.
 
Mobilház lehet a jövő? 
 
  • Stílusos pihenés & természetközeliség


Nincs több kényelmetlenség! Itt nincs földön fekvés, ahogy a sátor felállításával sem kell órákat eltöltenie. Helyette viszont van kényelmes ágy és elegendő hely. Ami viszont változatlan: a természet közelsége és a csillagok látványa.

  • Életre szóló élmény


A glampingezéssel olyan élményekben lehet része, melyeknek egy szállodában lakva a közelében sem jár. A hálódban csupa kényelem, azon kívül pedig rögtön a tömény természet várja.

  • Léleknek, környezetnek és a pénztárcának is kedvez


Egy luxus mobilházban megszállni lehet legalább olyan kényeztető, mint egy több csillagos hotelben, árában azonban biztosan nem ér annak nyomába. Mindemellett kifejezetten környezetbarát alternatívája ez a nyaralásnak, hiszen nincs komoly beavatkozás a természetbe, nincsenek luxus szolgáltatások, sem modern technológiai vívmányok.

 
 

Menő, fenntartható és a lakhatási szegénység megoldásának a kulcsa lehet! 

 

Magyaroszágon a lakhatási formák újragondolása a lakhatási szegénység elleni küzdelemnek is fontos része lenne. Idehaza jelenleg is rengetegen laknak lakóingatlannak nem minősített ingatlanban, továbbá egyre inkább előtérbe kerül a zártkerti, üdülőövezeti és egyéb mezőgazdasági területek lakóhelyként való keresése. A cél az volna, hogy a valóban lakhatásra alkalmas épületek – legyenek akár külterületen vagy zártkertben – lakóingatlan-minősítést kapjanak, ezáltal támogatást, hitelt vehessenek igénybe például szigetelésre, nyílászáró-cserére vagy napelemes rendszerre.

 

Jogi akadálya nincs annak, hogy ilyen helyen lakjunk, viszont a kicsi beépíthetőség miatt ezeken a területeken nem férne el egy hagyományos méretű ingatlan, de egy kisebb mobilház, az igen. Azonban a kedvezményes, 5%-os Áfa tartalmon kívül, egyelőre nem lehet olyan kedvező lehetőségeket igénybe venni, mint a lakás vásárlások esetében. Ez sokakat megakadályoz, hogy ilyen helyen telepedjenek le, hiszen az átlag magyarnak gyakran ehhez is hitelre lenne szüksége. Az igényeknek megfelelően, várhatóan már a közeljövőben lesz lehetőség kedvezményes hitel felvételére.

Egy másik megoldás a mobilház parkok létrehozása volna. Cégünknek van is ilyen kezdeményezése: 2020-ban telepítettük az első mobilház lakóparkot, Pákozdra.

 

Mobilház lehet a jövő? 
 
 

Amennyiben érdeklődik a mobilházak iránt, és nem szeretne lemaradni a további tartalmainkról, kövessen minket a Facebookon vagy az Instagramon, esetleg iratkozzon fel a YouTube-csatornánkra is!

 

Ha bármilyen kérdése van, hívjon bennünket telefonos elérhetőségeink egyikén, vagy írjon nekünk a info@mobil-homes.hu e-mail címre. Szeretettel várjuk ászári telephelyünkön, ahol élőben is megtekintheti az általunk értékesített mobilházakat.

 

Információk


Nyitvatartás:

  • Hétfő: 9:00 - 17:00
  • Kedd: 9.00 - 17.00
  • Szerda: 9:00 - 17:00
  • Csütörtök: 9:00 - 17:00
  • Péntek: 9:00 - 17:00
  • Szombat: 9.00 - 12.00
  • Vasárnap: Zárva

Kapcsolat

+36 70 984 1001

+36 20 504 2824

info@mobil-homes.hu

 

Cégnév: Mobil-Homes Kft.

Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 44.

Telephely: 2870 Kisbér, Téglagyári út (Régi Téglagyár területén)

Adószám: 14730755-2-11

Cégjegyzékszám: 11 09 015286